- Odwiedziny: 3278440
- Do końca roku: 237 dni
- Do wakacji: 44 dni
Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka
-
Statystyki
MENU 22.04-26.04.2024 r.
Jadłospis od 22 do 25 kwietnia 2024 r.
Lp. |
Dzień |
Posiłek |
1 |
Poniedziałek Śniadanie 22.04 |
Płatki zbożowe - czekoladowe, mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, szynka wieprzowa, ogórek, herbata.
|
Obiad
|
Zupa pieczarkowa z makaronem 300ml/200ml (wywar drobiowy, pieczarki, marchew, seler, śmietana 12%,makaron ,mąka psze, przyprawy) Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 100g/70g (filet z kurczaka, sos pomidorowy ,mieszanka warzyw(seler),skrobia ziemniaczana, przyprawy) Ryż 150g/100g Surówka z kapusty pekińskiej 100g/70g (kap.pekińska, olej, marchewka, natka pietruszki, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Mix owoców
|
|
2 |
Wtorek Śniadanie 23.04 |
Szynka drobiowa, chleb wieloziarnisty, masło, sałata, ogórek kakao.
|
Obiad
|
Zupa szczawiowa z ryżem 300ml/200ml (szczawiowy, marchew, seler, śmietana 18%,mąka 500, przyprawy)wywar drobiowy, koncentrat ) Kotlet mielony 100g/70g (mięso wieprzowe, jajka, bułka tarta, cebula, bułka pszenna, przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Buraczki zasmażane 100g/70g (buraki ćwikłowe, cebula, masło , mąka pszenna, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Biszkopty, Serek waniliowy
|
|
3 |
Środa Śniadanie 24.04 |
Twarożek na słodko, weka, masło roślinne, jabłko, herbata owocowa.
|
Obiad
|
Zupa grysikowa z jarzynami 300ml/200ml (wywar drobiowy, włoszczyzna, kasza manna, przyprawy) Rolada drobiowa , sos koperkowy 100g/70g (mięso z kurczaka,, jajka, skrobia ziemniaczana ,koperek, mąka pszenna, śmietana 18%, przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Warzywa na parze 100g/70g (marchewka, brokuł, kalafior) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Banan, herbatniki.
|
|
4 |
Czwartek Śniadanie 25.04 |
Frankfurterki z indyka, chleb wieloziarnisty, masło roślinne, rzodkiewka, ketchup, kakao.
|
Obiad
|
Zupa fasolowa z makaronem 300ml/200ml (wywar drobiowy, fasola, marchew, seler, mąka pszenna , przyprawy) Pierogi z serem 250g/150g (mąka pszenna , olej rzepakowy, twaróg półtłusty, cukier ) Owoc Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek
|
Mus owocowy z ziarnami zbóż.
|
|
5 |
Piątek Śniadanie 26.04 |
Ser żółty, bułka grahamka, masło, sałata, pomidor, kakao.
|
Obiad |
Zupa jarzynowa z makaronem 300ml/200ml (wywar drobiowy, mieszanka warzyw, śmietana 12%, mąka pszenna 500, makaron, przyprawy) Kotlet rybny 100g/70g (Filety rybne, cebula, bułka tarta, jajka, mąka pszenna ,natka pietruszki, przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem 100g /70g (kapusta kiszona, marchewka, cebula ,jabłko, natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Koktajl truskawkowy, biszkopty.
|
|
Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne. |