- Odwiedziny: 3279653
- Do końca roku: 236 dni
- Do wakacji: 43 dni
Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka
-
Statystyki
MENU 15.04-19.04.2024 r.
Jadłospis od 15 do 19 kwietnia 2024 r.
Lp. |
Dzień |
Posiłek |
1 |
Poniedziałek Śniadanie
|
Kaszka manna – waniliowa, chleb pszenno-żytni, masło roślinne, szynka konserwowa, sałata, herbata z cytryną.
|
Obiad
|
Zupa kalafiorowa z makaronem 300ml/200ml (kalafior, wywar drobiowo-warzywny, marchew, seler, śmietana12% ,mąka, przyprawy) Gulasz wieprzowy 120g/70g (mięso wieprzowe, cebula, mąka pszenna , przyprawy) Kasza jęczmienna 150g /100g (jęczmień) Sałatka „szwedzka” 100g/70g (ogórki konserwowe) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
|
|
2 |
Wtorek Śniadanie
|
Kanapki z kiełbasą suchą z fileta, sałata, rzodkiewka, chleb graham, masło, kakao.
|
Obiad
|
Zupa grochowa z makaronem 300ml/200ml (wywar drobiowy , groch łuskany, marchew, seler, mąka pszenna, makaron, przyprawy) Kotlet de Volaille z serem 100g/80g (filet z kurczaka, ser gouda, jajka, mąka pszenna, bułka tarta) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Surówka wielowarzywna 100g/70g (kap. pekińska, kapusta biała, marchew, seler, ogórek kisz, olej rzepakowy, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Podpłomyki z dżemem truskawkowym.
|
|
3 |
Środa Śniadanie
|
Jajecznica na maśle, chleb żytni , rzodkiewka ,kakao .
|
Obiad
|
Żurek z ziemniakami 300ml/200ml (wywar drobiowo-warzywny, żurek kiszony, marchew, seler, śmietana 18%,ziemniaki, przyprawy) Kluski leniwe z masełkiem 250g/150g (ziemniaki, ser biały półtłusty, jajka, mąka ziemniaczana, mąka pszenna , masło 82%) Owoc Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Smoothie bananowe, wafel ryżowy.
|
|
4 |
Czwartek Śniadanie
|
Kanapka z szynką wieprzową, sałata , pomidor, herbata.
|
Obiad
|
Zupa pomidorowa z ryżem 300ml/200g (wywar drobiowy, marchew, seler, mąka 500, przecier pomidorowy, śmiet.18%) Pieczony filet z kurczaka 100g/70g (filet drobiowy, tłuszcz roślinny, przyprawy) Sos śmietanowo - ziołowy 70g (śmietana 18%, mąka pszenna,,masło roślinne, zioła, czosnek, przyprawy) Kasza kuskus 150g/100g (pszenica durum) Marchewka mini 100g/70g (marchewka, masło, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek
|
Gruszka, herbatniki.
|
|
5 |
Piątek Śniadanie
|
Pasta z twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, weka, masło roślinne, pomidor, herbata z miodem i cytryną.
|
Obiad |
Krem z dyni z grzankami 300ml/200ml (dynia, marchew, seler, mąka 500, śmietana 18 %, cebula, przyprawy) Paluszki rybne 100g/60g (filet z mintaja , jajka, bułka tarta, mąka pszenna ) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Sałata lodowa, sos vinegret 100g/70g (sałata lodowa, olej rzepakowy, koperek, musztarda , ocet winny, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Drożdżówka z budyniem.
|
|
Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne. |