- Odwiedziny: 3278476
- Do końca roku: 237 dni
- Do wakacji: 44 dni
Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka
-
Statystyki
MENU 8.04-12.04.2024 r.
Jadłospis od 8 do 12 kwietnia 2024 r.
Lp. |
Dzień |
Posiłek |
1 |
Poniedziałek Śniadanie 08.04 |
Pasztet pieczony, weka, masło roślinne, ogórek kiszony, kakao.
|
Obiad
|
Kapuśniak z ziemniakami 300ml/200ml (wywar drobiowy, kapusta kiszona, marchew, seler, mąka psz.500, ziemniaki ,przyprawy) Spaghetti a`la bolognese 350g/250g (makaron spaghetti ,ser żółty, mięso wieprzowe, pulpa pomidorowa, cebula, przyprawy.) Owoc Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Serek homogenizowany – waniliowy, biszkopcik.
|
|
2 |
Wtorek Śniadanie 09.04 |
Płatki zbożowe - czekoladowe, mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, szynka wieprzowa, pomidor, herbata.
|
Obiad
|
Zupa koperkowa z ryżem 300ml/200ml (wywar drobiowy, koperek, marchew, seler, śmietana 18% ,mąka pszenna, przyprawy) Kotlet drobiowy w sezamie 100g/70g (filet z kurczaka, jajka, mąka 500, bułka tarta, sezam, olej rzepakowy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Surówka z marchewki i jabłka 100g/70g ( marchew, jabłko, cytryna) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Mix owoców
|
|
3 |
Środa Śniadanie 10.04 |
Parówka z indyka, chleb żytni, masło, ketchup, ogórek, herbata.
|
Obiad
|
Zupa brokułowa z makaronem 300ml/200ml (wywar drobiowy, brokuły, marchew, seler, mąka pszenna, śmietana18 %, makaron, przyprawy) Podudzia z kurczaka-pieczone 150g/70g (podudzia z kurczaka , przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem 100g/70g (kap.pekińska, jogurt grecki, marchewka, natka pietruszki, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Chałka z dżemem truskawkowym i masłem. |
|
4 |
Czwartek Śniadanie 11.04 |
Płatki „ Cini – Mini”, mleko, chleb pszenno-żytni z masłem i szynką drobiowa, sałata , herbata z miodem.
|
Obiad
|
Zupa ogórkowa z ryżem 300ml/200ml (wywar drobiowy, ogórki kiszone, marchew, seler,śmietana12%,mąka pszenna, ryż, przyprawy) Schab pieczony w sosie własnym 80g/60g (schab, mąka pszenna, przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Sałatka z buraczków 100g/70g (buraki ćwikłowe, cebula, olej, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek
|
Kisiel truskawkowy z jabłkiem, wafle ryżowe.
|
|
5 |
Piątek Śniadanie 12.04 |
Jajko na twardo, weka, masło roślinne, pomidor, ogórek kakao .
|
Obiad |
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną 300ml/200ml (wywar drobiowy, mieszanka warzyw, mąka500, kasza jaglana, śmietana 18%, przyprawy) Naleśniki z serem 250g/125g (mąka pszenna, mleko, jaja, olej rzepakowy, ser twarogowy, jogurt 2 %,cukier waniliowy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Ciasto „Murzynek”
|
|
Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne. |