Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3281083
    • Do końca roku: 236 dni
    • Do wakacji: 43 dni

MENU 3.04-5.04.2024 r.

Jadłospis od 3 do 5 kwietnia 2024 r.

Lp.

Dzień

                                     Obiad

1

Środa

 

Zupa z soczewicy z   makaronem                    300ml/200ml

(soczewica ,wywar drobiowy, włoszczyzna (seler), mąka pszenna,makaron , przyprawy)

Bryzol wieprzowy                100g/70g

(mięso wieprzowe, jajka, mąka, przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka „colesław”                     100g/70g

(kapusta biała, marchew, majonez, natka pietruszki, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

2

Czwartek

 

Krupnik                                   300ml/200ml

(wywar drobiowy, kasza jęczmienna ,ziemniaki, marchewka, seler ,śmietana 18%, przyprawy)

Makaron z serem                        350g/200g

(makaron - semolina, ser biały półtłusty)     

Mus truskawkowo – jogurtowy                         100g/70g

(truskawki, jogurt 2%)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml

3

Piątek

 

Zupa grysikowa z jarzynami                   300ml/200ml

(wywar drobiowy, włoszczyzna, kasza manna, przyprawy)

Filet rybny – panierowany                      100g/80g

(filet z mintaja, jajka, bułka tarta, mąka pszenna)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka z kiszonej kapusty                100g /70g

(kapusta kiszona, marchewka, cebula, natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne.