- Odwiedziny: 3278436
- Do końca roku: 237 dni
- Do wakacji: 44 dni
Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka
-
Statystyki
MENU 2.04-5.04.2024 r.
Jadłospis od 2 do 5 kwietnia 2024 r.
Lp. |
Dzień |
Posiłek |
1 |
Wtorek Śniadanie 02.04 |
Płatki zbożowe- miodowe, mleko, weka, masło, papryka, szynka drobiowa, herbata malinowa. |
Obiad
|
Zupa pomidorowa z makaronem 300ml/200ml (wywar drobiowy, marchew, seler, koncentrat pomidorowy,mąka500, śmiet.18% ) Pulpety drobiowe 100g/60g (mięso drobiowe, jajka, mąka 500,skrobia ziemniaczana, przyprawy) Sos koperkowy 70g (koperek, masło, mąka 500, śmietana 12%, przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Warzywa na parze 100g/70g (marchewka, brokuł, kalafior) Kompot wieloowocowy ,woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Mus owocowy z ryżem
|
|
2 |
Środa Śniadanie 03.04 |
Szynka wieprzowa- konserwowa, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, sałata lodowa, ogórek, kakao.
|
Obiad
|
Zupa z soczewicy z makaronem 300ml/200ml (soczewica ,wywar drobiowy, włoszczyzna (seler), mąka pszenna,makaron , przyprawy) Bryzol wieprzowy 100g/70g (mięso wieprzowe, jajka, mąka, przyprawy) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Surówka „colesław” 100g/70g (kapusta biała, marchew, majonez, natka pietruszki, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Budyń czekoladowy, pałki kukurydziane.
|
|
3 |
Czwartek Śniadanie 04.04 |
Owsianka na mleku z gruszką z , chleb graham, masło roślinne, szynka drobiowa, ogórek, herbata z cytryną.
|
Obiad
|
Krupnik 300ml/200ml (wywar drobiowy, kasza jęczmienna ,ziemniaki, marchewka, seler ,śmietana 18%, przyprawy) Makaron z serem 350g/200g (makaron - semolina, ser biały półtłusty) Mus truskawkowo – jogurtowy 100g/70g (truskawki, jogurt 2%) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek
|
Kanapka z szynką drobiową, sałata , pomidor.
|
|
4 |
Piątek Śniadanie 05.04 |
Płatki kukurydziane ,mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, polędwiczka drobiowa ,rzodkiewka, herbata.
|
Obiad |
Zupa grysikowa z jarzynami 300ml/200ml (wywar drobiowy, włoszczyzna, kasza manna, przyprawy) Filet rybny – panierowany 100g/80g (filet z mintaja, jajka, bułka tarta, mąka pszenna) Ziemniaki 150g/70g (masło, mleko 2% ) Surówka z kiszonej kapusty 100g /70g (kapusta kiszona, marchewka, cebula, natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy) Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml |
|
Podwieczorek |
Wafle ryżowe w polewie malinowej.
|
|
Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne. |