Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3278436
    • Do końca roku: 237 dni
    • Do wakacji: 44 dni

MENU 2.04-5.04.2024 r.

Jadłospis od 2 do 5 kwietnia 2024 r.

Lp.

Dzień

Posiłek

1

Wtorek

  Śniadanie

02.04

 

Płatki zbożowe- miodowe, mleko, weka, masło, papryka, szynka drobiowa, herbata malinowa.

    

   Obiad

 

Zupa pomidorowa z makaronem            300ml/200ml

(wywar drobiowy, marchew, seler, koncentrat pomidorowy,mąka500, śmiet.18% )

Pulpety  drobiowe                        100g/60g            

(mięso drobiowe, jajka, mąka 500,skrobia ziemniaczana, przyprawy)

Sos koperkowy                  70g

(koperek, masło, mąka 500, śmietana 12%, przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Warzywa na parze                        100g/70g

(marchewka, brokuł, kalafior)

Kompot wieloowocowy ,woda niegazowana         200ml

Podwieczorek

 

Mus owocowy z ryżem

 

2

Środa

  Śniadanie

03.04

 

Szynka wieprzowa- konserwowa, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, sałata lodowa, ogórek, kakao.

 

 

 

 Obiad

 

Zupa z soczewicy z   makaronem                    300ml/200ml

(soczewica ,wywar drobiowy, włoszczyzna (seler), mąka pszenna,makaron , przyprawy)

Bryzol wieprzowy                100g/70g

(mięso wieprzowe, jajka, mąka, przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka „colesław”                     100g/70g

(kapusta biała, marchew, majonez, natka pietruszki, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Podwieczorek

 

Budyń czekoladowy, pałki kukurydziane.

 

3

Czwartek

Śniadanie

04.04

 

Owsianka na mleku z gruszką z , chleb graham, masło roślinne,  szynka drobiowa, ogórek, herbata z cytryną.

 

 

 

 

    Obiad

 

Krupnik                                   300ml/200ml

(wywar drobiowy, kasza jęczmienna ,ziemniaki, marchewka, seler ,śmietana 18%, przyprawy)

Makaron z serem                        350g/200g

(makaron - semolina, ser biały półtłusty)     

Mus truskawkowo – jogurtowy                         100g/70g

(truskawki, jogurt 2%)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml

 

Podwieczorek

 

 

Kanapka z szynką drobiową, sałata , pomidor.

 

4

 Piątek

Śniadanie

05.04

 

Płatki kukurydziane ,mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, polędwiczka drobiowa ,rzodkiewka,  herbata.

 

 

Obiad

Zupa grysikowa z jarzynami                   300ml/200ml

(wywar drobiowy, włoszczyzna, kasza manna, przyprawy)

Filet rybny – panierowany                      100g/80g

(filet z mintaja, jajka, bułka tarta, mąka pszenna)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka z kiszonej kapusty                100g /70g

(kapusta kiszona, marchewka, cebula, natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Podwieczorek

 

Wafle ryżowe w polewie malinowej.

 

Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne.