Szkoła Podstawowa im. Janusza Korczaka

  • Statystyki

    • Odwiedziny: 3278903
    • Do końca roku: 237 dni
    • Do wakacji: 44 dni

MENU 22.04-26.04.2024 r.

Jadłospis od 22 do 25 kwietnia 2024 r.

Lp.

Dzień

Posiłek

1

Poniedziałek

Śniadanie

22.04

 

 

Płatki zbożowe - czekoladowe, mleko, chleb pszenno- żytni, masło roślinne, szynka wieprzowa, ogórek, herbata.

 

 

 

 

     Obiad

 

 Zupa pieczarkowa z makaronem             300ml/200ml

(wywar drobiowy, pieczarki, marchew, seler, śmietana 12%,makaron  ,mąka psze, przyprawy)

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym            100g/70g

(filet z kurczaka, sos pomidorowy ,mieszanka warzyw(seler),skrobia ziemniaczana, przyprawy)

Ryż                                                 150g/100g

Surówka z kapusty pekińskiej                100g/70g

(kap.pekińska, olej, marchewka, natka pietruszki, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana      200ml                                                                

Podwieczorek

 

Mix owoców

 

2

Wtorek

  Śniadanie

23.04

 

Szynka drobiowa, chleb wieloziarnisty, masło, sałata, ogórek kakao.

 

    

   Obiad

 

Zupa szczawiowa z ryżem                   300ml/200ml

(szczawiowy, marchew, seler, śmietana 18%,mąka 500, przyprawy)wywar drobiowy, koncentrat )

Kotlet mielony                       100g/70g

(mięso wieprzowe, jajka, bułka tarta, cebula, bułka pszenna, przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Buraczki zasmażane                               100g/70g

(buraki ćwikłowe, cebula, masło , mąka pszenna, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana   200ml

Podwieczorek

 

Biszkopty, Serek waniliowy

 

3

Środa

  Śniadanie

24.04

 

Twarożek na słodko, weka, masło roślinne, jabłko, herbata owocowa.

 

 

 

 Obiad

 

Zupa grysikowa z jarzynami                   300ml/200ml

(wywar drobiowy, włoszczyzna, kasza manna, przyprawy)

Rolada drobiowa , sos koperkowy               100g/70g

(mięso z kurczaka,, jajka, skrobia ziemniaczana ,koperek, mąka pszenna, śmietana 18%,  przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Warzywa na parze                        100g/70g

(marchewka, brokuł, kalafior)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Podwieczorek

 

Banan, herbatniki.

 

4

Czwartek

Śniadanie

25.04

 

Frankfurterki z indyka, chleb wieloziarnisty, masło roślinne, rzodkiewka, ketchup, kakao.

 

 

 

    Obiad

 

Zupa fasolowa z makaronem                      300ml/200ml

(wywar drobiowy, fasola, marchew, seler, mąka pszenna , przyprawy)

Pierogi z serem                             250g/150g

(mąka pszenna , olej rzepakowy, twaróg półtłusty, cukier )

Owoc

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana 200ml

 

Podwieczorek

 

 

Mus owocowy z ziarnami zbóż.

 

5

 Piątek

Śniadanie

26.04

 

Ser żółty, bułka grahamka, masło, sałata, pomidor, kakao.

 

 

Obiad

Zupa jarzynowa z makaronem             300ml/200ml

(wywar drobiowy, mieszanka warzyw, śmietana 12%, mąka pszenna 500, makaron, przyprawy)

Kotlet rybny                               100g/70g

(Filety rybne, cebula, bułka tarta, jajka, mąka pszenna ,natka pietruszki, przyprawy)

Ziemniaki                                     150g/70g

(masło, mleko 2% )

Surówka z kiszonej kapusty  z jabłkiem             100g /70g

(kapusta kiszona, marchewka, cebula ,jabłko,   natka pietruszki, olej rzepakowy, przyprawy)

Kompot wieloowocowy, woda niegazowana  200ml

Podwieczorek

 

Koktajl truskawkowy, biszkopty.

 

Produkty zaznaczone wytłuszczonym drukiem i podkreślone oznaczają składniki alergenne.